10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

5 tips - Hoe moet ik mijn huis inrichten

5 tips - Hoe moet ik mijn huis inrichten

Dit zijn de beste 5 tips voor een inrichten van je huis:

1. Doe inspiratie op
2. Maak een plan
3. Speel met licht en ruimte
4. Kies de juiste meubels
5. Geef je huis een persoonlijke touch

1. Doe Inspiratie op

Het opdoen van inspiratie kan niet worden vergeten wanneer je een huis inricht. Dit kan op verschillende manieren; bezoek woonwinkels, blader door woonmagazines en bekijk tv-programma’s. Daarnaast is er online super veel informatie te vinden over het inrichten van je huis. Pinterest is een goed voorbeeld voor het opdoen van inspiratie. De beste manier om ideeën op te doen is door het maken van een moodboard! Breng je stijl en wensen in kaart door de mooiste kleuren, accessoires en meubels te verzamelen en maak er een collage van. Dit kan natuurlijk door foto’s uit bladen te knippen, maar kan zelfs ook online!

2. Maak een plan

Wanneer je je huis gaat inrichten is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Bepaal als eerste je budget. Maak daarna een overzichtelijke indeling van je huis, een soort plattegrond. Op deze plattegrond kun je inzichtelijk weergeven welke kamer je waarvoor gebruikt. Loop een paar rondjes door je huis en schrijf alles op wat je opvalt. Er ontstaan geheid nieuwe ideeën en inspiratie! Ook is het belangrijk om na te denken over de stijl die je door wil voeren in je inrichting. Fan van een industriële stijl? Dimehouse heeft een groot assortiment van industriële meubelen. Zo zijn er altijd meubels te vinden als je bezig gaat met je huis inrichten.  

3. Speel met licht en ruimte

Lichte kleuren in je interieur versterken het natuurlijke licht in je woning. Maak ten eerste gebruik van de juiste vloer. De vloer kan bijdragen aan hoe licht of hoe groot je woning lijkt van binnen. Kies bijvoorbeeld voor een lichte vloer en maak het plaatje compleet door er een vloerkleed industrieel of dierenhuid aan toe te voegen. Speel daarnaast veel met licht. Niet gezegend met grote ramen? Combineer diverse soorten lampen zoals een hanglamp of een mooie vloerlamp toe te voegen aan je interieur. De variatie van lampen zorgt ervoor dat ruimtes optisch groter lijken. Tip: voeg dimmers toe voor extra sfeer!

4. Kies de juiste meubels

Ga op zoek naar de meubels die bij jou passen! Je hoeft niet direct alle meubels te kopen, zorg er in eerste instantie voor dat alle basismeubels aanwezig zijn. Tegenwoordig is het combineren van woonstijlen niet meer weg te denken. Combineer gave industriële banken met een industriële fauteuil en je hebt een prachtig plaatje gecreëerd! Neem gauw een kijkje op onze website voor prachtige meubels!

5. Geef je huis een persoonlijke touch

Door het toevoegen van decoratie geef je je huis een persoonlijke touch. Een tip die wij willen geven is: neem de tijd voor het kiezen van decoratie. Koop niet alles in één keer en ontdek gaandeweg wat het beste bij jou en bij de ruimte past. Op deze manier ontdek en creëer je jouw eigen interieurstijl welke het beste aansluit bij jouw karakter! Wil je toch een bijzondere accessoire? Een must have van dit moment is een wandrek industrieel. Een wandrek creëert ruimte in huis en is de perfecte accessoire. Decoreer het wandrek met fotolijstjes, plantjes en nog veel meer accessoires.

Dimehouse wenst je succes

Hopelijk hebben wij je een handje op weg geholpen met het inrichten van je huis! Wil je extra tips over het inrichten van een klein huis of appartement? Lees dan snel ons blog 15 tips voor het inrichten van een klein huis of appartement’.  Zo geven we iedereen antwoord op de vraag: Hoe moet ik mijn huis inrichten?