10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

De mooiste plekken in jouw woning voor staande lampen

De mooiste plekken in jouw woning voor staande lampen

Waar plaats ik mijn staande lamp?

Voordat je een staande vloerlamp uitkiest, is het belangrijk om na te denken over wat nou eigenlijk de beste plek is voor een staande lamp. Hierbij kun je onderscheid maken tussen functionele verlichting en sfeerverlichting.

Heb je een lekkere fauteuil waar je af en toe een boek leest? Een staande vloerlamp past perfect naast een fauteuil. Let er echter wel op dat de lamp voldoende licht geeft om te lezen. Heb je een donker hoekje in je woonkamer? Plaats hier een staande vloerlamp, het licht draagt zeker weten bij aan de huiselijke sfeer!

               

Op je slaapkamer kun je ook prima een mooie, staande lamp plaatsen. Denk er hierbij wel aan dat je geen last van het licht krijgt bij het slapen gaan. Het kan helpen om voor geel licht te kiezen, dit geeft meer rust. Dit kan natuurlijk ook op de kinderkamer! Je kan er ook voor kiezen om een dimmer tussen je vloerlamp te plaatsen, zo kan je het licht afstemmen op jouw stemming!

Veel mensen werken de laatste tijd thuis, dus ook jouw eigen kantoortje moet goed verlicht zijn! Een staande lamp is een goede oplossing. Plaats hem naast je bureau. Ook hier is het belangrijk om te letten op de kleur van het licht, zorg ervoor dat het niet te wit is. Dat kan ervoor zorgen dat je te gespannen bent.

Welk type staande vloerlamp past het beste in mijn interieur?

Als je goed hebt nagedacht over de plaats van jouw vloerlamp staand is de volgende stap natuurlijk om te kijken welk type vloerlamp het beste bij jouw interieur past. Let hierbij goed op de functie van het licht.

Als je ’s avonds van je boek aan het genieten bent, is het natuurlijk handig om licht van bovenaf te hebben. Deze vloerlamp dient dan als leeslamp, maar ook als een eyecatcher. Zo’n extra lamp kan natuurlijk ook ideaal zijn naast je bureau.

In de woonkamer kan het fijn zijn om in plaats van het harde plafondlicht een wat sfeervollere bron van licht te hebben. Een industriële vloerlamp is hiervoor bijvoorbeeld perfect, of kies voor een driepoot lamp.

               

Een aanvulling op je staande lampen

Met één staande lamp in het hoekje van de woonkamer red je het natuurlijk niet. Om een ruimte goed en sfeervol te verlichten is het belangrijk om meerdere lichtpunten te creëren.

Plaats bijvoorbeeld naast je staande vloerlamp ook een industriële tafellamp op dat ene lege kastje, of hang een mooie wandlamp op. Ons aanbod van industriële lampen geeft de ruimte net dat beetje extra en laat de ruimte helemaal tot leven komen.

               

Verlicht je woning met staande lampen

Wij van Dimehouse hopen je met dit blog voldoende geïnformeerd te hebben over staande lampen. Mocht je meer vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen je verder! Als je er toch niet helemaal uitkomt kun je altijd een kijkje nemen op onze inspiratiepagina. Misschien kunnen onze andere klanten je inspireren op het gebied van vloerlampen. Wij wensen je in ieder geval veel succes met het vinden van jouw perfecte staande lampen!