Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Deens ovaal: De perfecte keuze voor in jouw interieur!

Deens ovaal: De perfecte keuze voor in jouw interieur!

Wat is Deens ovaal?

Deens ovaal wordt steeds populairder. Ben jij al bekend met deze opvallende vorm? Deens ovaal wijkt iets af van een “normale” ovale tafel. Waar de ovale tafel afgerond wordt in een punt, heeft deze tafel enkel een mooie ronding op alle hoeken waardoor er bijna een ovale vorm ontstaat. Deens ovaal is de ultieme balans tussen ovaal en rechthoekig. Het Deense design staat bekend om zijn eenvoud, minimalisme en functionaliteit.

Deens ovaal: Een opvallende vorm met veel voordelen

Deens ovaal is een originele combinatie tussen rechthoekig en ovaal. Een doordacht ontwerp die de voordelen van beide vormen met zich meebrengt. Met Deens ovaal combineer je namelijk de grote oppervlakte van het tafelblad, met organische vormen. Doordat het oppervlakte van het tafelblad bijna gelijk is als aan een rechthoekige tafel heb je voldoende ruimte voor borden. Dit is een groot voordeel vergeleken met een ovale tafel.

Ook kunnen er aan de kopse kanten van een Deens ovale eettafel nog stoelen geplaatst worden, of bijvoorbeeld kinderstoelen. Deens ovaal is dus uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Door de afgeronde hoeken is dit model ook erg veilig en hoef je je geen zorgen te maken dat iemand zicht aan de punten stoot.

Welke verschillende soorten Deens ovale meubels zijn er?

De grootste categorie Deens ovaal die je zal tegenkomen zijn eettafels. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals bijvoorbeeld eiken. Een opvallende kleur die op dit moment erg populair is voor een Deens ovale tafel is walnoot. Dit is een donkerbruine kleur die veel terugkomt in Scandinavische en Japandi interieurs. Maar ook de zwarte kleur Deens ovale tafel blijft populair.

Een op maat gemaakte Deens ovale tafel

Deens ovaal past net iets makkelijker in je interieur dan een rechthoekige tafel. Dit doordat de randen afgerond zijn. Met een Deens ovale tafel creëer je een speels effect en doorbreek je rechte vormen in de ruimte. Maar doordat Deens ovaal wel langwerpig is (vergeleken met een ronde tafel) benadruk je wel de lengte van de ruimte. Ideaal dus voor kleinere woonoppervlakten. Deens ovale tafels zijn vaak verkrijgbaar vanaf 160 – 260 of zelfs 300 cm. Wil je nou echt optimaal gebruik maken van jouw woonruimte, dan kan je er voor kiezen om een Deens ovale tafel op maat te laten maken.

Deens ovaal kopen?

Bij Dimehouse verkopen we ook Deens ovaal. We hebben voornamelijk eettafels, maar ook bijpassende salontafels en zelfs tuintafels in deze vorm. Deens ovaal is erg veelzijdig, functioneel en past in verschillende interieurstijlen. Weet jij al waar je Deens ovaal gaat plaatsen in jouw interieur? Neem een kijkje op onze webshop of kom langs in een van onze showrooms door heel Nederland voor passend advies.