10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Een bureaustoel instellen doe je zo voor ergonomisch zitcomfort

Een bureaustoel instellen doe je zo voor ergonomisch zitcomfort

Het design van een bureaustoel

Bij het aankopen van een bureaustoel let je waarschijnlijk eerst op het design. Dit is een persoonlijke beslissing. Gebruik je de stoel voor thuiswerken, gamen of huiswerk. Er zijn bureaustoelen verkrijgbaar met verstelbare armleuningen, zonder armleuningen of met hoofdsteun. Daarnaast zijn de stoelen verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.

Ergonomisch zitcomfort van een bureau stoel

Het optimaal instellen van een bureaustoel is belangrijk. Een goede bureaustoel kan nog zo goed zijn, maar toch voor lichamelijke klachten zorgen wanneer deze niet goed is ingesteld. Kan je jouw bureaustoel verstellen of aanpassen naar jou lichaam? Dan is deze ergonomisch. Je wil niet alleen comfortabel zitten, maar ook gezond. Zitten in een slechte zithouding leidt vaak tot rug-, schouder- of nekklachten.

Jouw stoel optimaal instellen aan het bureau

Wij merken dat mensen vaak niet denken aan de langdurige gevolgen van een verkeerde zithouding op een bureaustoel. Daarom hebben wij hieronder een zitinstructie samengesteld voor een ergonomische zithouding.

Volg de stappen in onderstaande zitinstructie:

  1. Zithoogte: stel de hoogte van de bureaustoel zodanig in dat je voeten plat op de grond geplaatst zijn met je knieën in een hoek van 90 graden. Ga zo ver mogelijk achterin de stoel zitten.
  2. Strek je rug en zorg dat de onderrug zo goed mogelijk ondersteund wordt door de rugleuning. De kromming van de rugleuning moet goed aansluiten.
  3. Ontspan je schouders.
  4. Leg je armen op de armleggers en stel de hoogte van de armleuningen in. Niet te laag maar ook niet te hoog. De houding moet goed en ontspannen aanvoelen.

Een bureaustoel kopen?

Bij Dimehouse streven we ernaar om luxe bureaustoelen aan te bieden die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Ontdek het geschikte product die jouw werkruimte of kantoor naar een hoger niveau tilt. Investeer in comfort en productiviteit met een bureaustoel van onze webshop of kom langs in onze winkel om de producten te vergelijken en te testen!