Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Onderhoudstips: Hoe onderhoud je jouw beige bank of lichte, stoffen eetkamerstoelen?

Onderhoudstips: Hoe onderhoud je jouw beige bank of lichte, stoffen eetkamerstoelen?

8 tips om je beige bank of lichte, stoffen eetkamerstoelen langer mooi te houden

1. Regelmatig stofzuigen

Gebruik een zachte borstelopzetstuk op je stofzuiger om regelmatig stof en vuil te verwijderen. Dit helpt om oppervlakkig vuil te verminderen en voorkomt dat vuil dieper in de vezels doordringt

2. Vlekken onmiddellijk behandelen

Pak vlekken meteen aan om te voorkomen dat ze blijvende schade veroorzaken. Dep gemorst vocht voorzichtig op met een schone doek of papieren handdoek. Wrijf vooral niet! Vaste substanties verwijder je met een lepel. Gebruik een mild reinigingsmiddel of een specifieke vlekverwijderaar die geschikt is voor stoffen. Test altijd eerst op een onopvallende plek om te controleren op kleurvastheid en mogelijke schade aan de stof.

3. Reinigingsmiddelen

Gebruik altijd een adviseerde vlekkenspray of textiel spray voor het schoonmaken van jouw stoffen bank en geen andere agressieve reinigingsmiddelen. Hiermee voorkom je beschadigingen.

4. Bescherming tegen zonlicht

Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleur van lichte stoffen meubels vervagen. Plaats je meubels op een plek waar ze niet voortdurend aan de zon worden blootgesteld, of overweeg raambekleding die schadelijke UV-stralen filtert.

5. Geen huisdieren op lichte stoffen meubels

Huisdieren kunnen met hun nagels een stoffen meubel beschadigen. Ons advies is dan ook om huisdieren niet op je stoffen meubel te laten. Daarnaast kunnen huisdieren de kans op pilling vergroten. Als hun vettige vacht in aanraking komt met de opstaande vezels van de stof, wordt de stof zelf ook vettig en extra bevattelijk voor het aantrekken van stof, haren en andere vezels. Door wrijving hiervan ontstaat pilling. Nog een goede reden dus om je huisdier niet op je meubel plaats te laten nemen.

6. Houdt rekening met donkere kleding op lichte meubels

Let op met hele lichte stoffen meubels! Spijkerbroeken geven altijd kleurstoffen af, zelfs als ze al vaak gewassen zijn. Vooral donkere (spijker)kleding geeft af. Dat komt door warmte, wrijving en vocht.

7. Kussens wisselen of opschudden

Behoud de vorm en veerkracht van de kussens en zitkussens door ze regelmatig op te schudden en te wisselen. Dit helpt om de vezels gelijkmatig te verdelen en voorkomt dat de stof platgedrukt raakt. Is dit niet mogelijk? Gebruik dan niet telkens dezelfde zitplaatsen van de bank, maar wissel af. Zo voorkom je het zachter worden van de vullingen.

8. Professionele reiniging

Overweeg periodiek professionele reiniging voor een diepere schoonmaak en onderhoud. Een professionele reiniger kan dieper doordringend vuil verwijderen en de stof revitaliseren zonder schade aan te richten.

iProteqt vlekkenservice

Wanneer je een nieuwe bank of stoffen eetkamerstoelen beige bij Dimehouse koopt, zowel online als in de showrooms, raden wij je aan om daarbij ook de iProteqt vlekkenservice aan te schaffen.

De iProteqt Textiel Onderhoud Set met 3 jaar vlekkenservice, de ultieme bescherming voor een nieuwe fauteuil, (eetkamer)bank of eetkamerstoelen. Belangrijk om te weten is dat dit product alleen beschikbaar is bij aankoop van een (eetkamer)bank, fauteuil of stoelen via onze webshop of in de showroom.

Wat biedt dit product? De iProteqt Textiel Onderhoud Set is een complete oplossing om nieuwe meubels te beschermen en zorgeloos van ze te genieten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een kop koffie die omgestoten wordt of pastasaus wat op de bank valt. iProteqt biedt een hoogwaardige vezelbeschermer waarmee je je bank of eetkamerstoelen kunt impregneren. Hierdoor verwijder je met gemak vlekken. Lukt het niet om de (vet) vlekken te verwijderen? Één van onze professionele servicemonteurs wordt dan bij jouw thuis langsgestuurd om de vlek te verwijderen.

Wat krijg je met de 3 jaar vlekkenservice? Dit product biedt een garantie van 3 jaar voor constructie en vlekverwijdering. Of het nu om vlekken van kinderen, huisdieren of andere situaties gaat, we zorgen dat ze kosteloos en snel bij de klant thuis worden verwijderd. Deze garantie gaat verder dan de standaard fabrieksgarantie en biedt professionele hulp bij vlekken en eventuele constructieproblemen. Kortom, een waardevolle investering om zorgeloos van nieuwe meubels te genieten

Door deze eenvoudige stappen regelmatig toe te passen, kun je de schoonheid en levensduur van je lichte stoffen meubels behouden. Vergeet niet dat elke stofsoort en fabrikant specifieke reinigingsinstructies kan hebben, dus raadpleeg altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor het beste onderhoud.