10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Woonkamer inrichten: In 5 stappen de ruimte optimaal benutten

Woonkamer inrichten: In 5 stappen de ruimte optimaal benutten

Stap 1: Functies van de woonkamer bepalen

De eerste stap voor het inrichten van de woonkamer is het bepalen van de functies. Dient de woonkamer alleen voor ontspanning? Is entertainment voor jou belangrijk? Dan heb je waarschijnlijk een geluidsysteem of een spelconsole. Wordt de woonkamer gebruikt als vrienden en familie langskomen voor spelletjesavonden? Maar het is ook mogelijk dat jij thuiswerkt en de woonkamer ook dient als thuiswerkplek. Ook hebben de kinderen misschien een plek nodig om zich te kunnen vermaken met hun speelgoed. Bepaal aan de hand van een wensenlijst aan wel functies de inrichting van de woonkamer moet voldoen.

Stap 2: De woonkamer indeling bepalen

Wanneer de functies voor de inrichting van de woonkamer bekend zijn, kun je gericht aan de slag met de indeling. Welke activiteit heeft welke inrichting nodig en kunnen bepaalde functies in de woonkamer gecombineerd worden? Een logische indeling is afhankelijk van verschillende factoren. Moet de bank gericht zijn op de tv omdat dat een belangrijke functie is van de woonkamer of kijk je liever richting de tuin? Ook is het belangrijk om de looproutes in de gaten te houden en de ruimte om de deuren heen. Het inrichten van een rechthoekige woonkamer is waarschijnlijk iets makkelijker dan wanneer je te maken hebt met allemaal verschillende hoeken. Vind je het lastig om de indeling van de woonkamer te bepalen? Dan zijn er veel (gratis) online inricht apps te vinden. Ook via Google of Pinterest vind je verschillende voorbeelden en ideeën voor het inrichten van verschillende vormen woonkamers.

Stap 3: Bepaal de woonstijl voor het inrichten van de woonkamer

Wanneer je weet wat de woonstijl is voor de ruimte zal het inrichten van de woonkamer een stuk gemakkelijker worden. Industrieel, Scandinavisch, modern of landelijk? Of zitten jij en je partner niet helemaal op een lijn en zal het een combinatie worden van verschillende woonstijlen bij het inrichten van de woonkamer? Misschien heb je wel bepaalde erfstukken die sowieso een plekje moeten krijgen en die de stijl voor een groot deel bepalen. Voor het bepalen van de woonstijl kan je ervoor kiezen om een moodboard te maken. Gebruik ter inspiratie tijdschriften en bijvoorbeeld Pinterest. 

Stap 4: Woonkamer inrichten met meubels

Je hebt alle functies, de indeling en de woonstijl bepaald voor de woonkamer. Het moodboard wordt pas werkelijkheid met de juiste meubels. Heb je alle meubels al of mis je nog extra opbergruimte? Moet de bank ook voldoende zitplaats bieden voor visite of ga je dit oplossen met een lekkere relaxstoel waar je ook heerlijk kan ontspannen met een goed boek terwijl je richting de tuin kijkt? Of passen bepaalde meubels niet meer in jouw favoriete woonstijl? Het inrichten van de woonkamer gaat nu echt beginnen!

Stap 5: Hoe je woonkamer decoreren?

De basis van de woonkamer inrichting is nu compleet. De belangrijkste meubels zijn gekozen. Om een echt thuis te maken van de woonkamer is het leuk om nog wat extra sfeer toe te voegen. Dit kan al heel makkelijk door andere hoezen om je sierkussens te doen, wat planten in de woonkamer te zetten of persoonlijke items toe te voegen zoals bijvoorbeeld beeldjes of fotolijsten. Een goede basis van sfeermakers zijn woontextiel zoals vloerkleden en plaids voor op de bank. Met een aantal kleine toevoegingen heeft de inrichting van je woonkamer al een heel andere uitstraling!

Woonkamer opnieuw inrichten

Heb jij alle stappen gevolgd en mis je nog een aantal meubels voor in je woonkamerinrichting? Bekijk ons assortiment of kom langs in een van onze showrooms door heel Nederland. Wij geven je graag passend advies!