Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Ideeën voor het inrichten van een kleine hal

Ideeën voor het inrichten van een kleine hal

Hoe richt je een kleine hal in?

Ideeën voor het inrichten van een kleine hal beginnen met een slimme aanpak en de juiste meubels en accessoires. Omdat de hal vaak klein en smal is, is het slim om te investeren in meubelstukken die meerdere functies vervullen. De hal geeft namelijk de eerste indruk van het huis. Met een kleine hal die opricht groter lijkt en praktisch is ingericht, zal jij zeker indruk maken!

Welke kleur in een kleine hal?

In een kleine hal is het belangrijk om goed rekening te houden met het natuurlijke lichtinval. Een goed verlichte kleine hal zal namelijk groter aanvoelen. Heb je een muur tegenover de deur? Wanneer je een spiegel op een tactische plek ophangt creëer je nog meer licht doordat het lichtinval op de spiegel reflecteert. Wanneer je geen gebruik kan maken van natuurlijk licht dan kan je gebruik maken van kunstmatige verlichting. Denk hierbij aan hanglampen, plafondlampen of wandlampen. Kies bij de verlichting voor warm licht voor een gezellige sfeer.

Ook de kleuren op de muren maken een groot verschil in een kleine hal. Kies voor lichte tinten op de muren en vloeren om je kleine hal optisch te vergroten. Wanneer dit niet jouw stijl is kan je kleur toevoegen door middel van accessoires aan de wand, een smal vloerkleed of andere decoratievoorwerpen om de hal verder in te richten. Aangezien het de entree is van je huis is het leuk om een persoonlijk tintje toe te voegen om je gasten een warm welkom te heten. Denk hierbij aan foto’s of items van vakantiebestemmingen. Maar houdt de gang wel clean om een georganiseerde en minimalistische uitstraling te behouden. Vermijd overbodige meubelen en kies voor een paar goed gekozen stukken die de aandacht trekken in de kleine hal.

Multifunctionele meubels voor in een kleine hal

Wanneer je een kleine hal hebt is het essentieel om slim om te gaan met de opbergruimte. Bedenk van te voren goed wat jij allemaal wil opbergen in de kleine hal. Het is daarbij handig om te investeren in meubels die meerdere functies vervullen om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Overweeg bijvoorbeeld een schoenenkast voor in de hal met ook ruimte voor jassen of een bankje met opberglades voor handschoenen en sjaals. Denk ook aan een wandplank of een smal dressoir voor sleutels of post. Zo bespaar je kostbare ruimte en houd je je kleine hal georganiseerd.

Inspiratie voor het opbergen van jassen in een kleine hal

Maak in een kleine hal gebruik van de verticale ruimte en zorg ervoor je meubels kiest die de lengte van de hal benadrukken. Items die de lengte van de hal benadrukken zijn smalle kapstok kasten of lange kapstokken voor aan de muur. Ook smalle, maar lange sidetables zullen de lengte van een kleine hal benadrukken. Een smal vloerkleed op de grond zal de vloer optisch verlengen. Wanneer je dan ook nog aan het einde van de gang een eyecatcher plaatst zoals fotolijsten of een plant, verleng je de vloer nog meer doordat de aandacht naar het einde getrokken wordt.

Hoe maak je een hal gezellig?

Met deze ideeën ben jij klaar om je kleine hal in te richten tot een praktische, georganiseerde en stijlvolle entree! Neem een kijkje op de webshop voor producten geschikt voor jouw hal. Wil je nog meer inspiratie opdoen en kijken hoe andere klanten hun hal inrichten? Bekijk dan onze social media of zoek naar inspirerende voorbeelden op Pinterest. Veel plezier met inrichten!