10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer met meubels

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer met meubels

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Tip 1: Hou het open en functioneel

Laat de indeling van jouw woonkamer open en functioneel. Open ruimtes geven een ruimtelijk gevoel. Vermijd te veel meubels in het midden van de kamer. Laat vrije vloerruimte over om de kamer open te houden. Plaats meubels zo dat de looplijnen niet worden belemmerd. Denk dus na over hoe mensen zich door de ruimte bewegen.

Tip 2: Maak gebruik van de hoogte

Door in de hoogte te werken creëer je extra leefruimte. Van simpele wandplankjes tot zelf in te bouwen wandkasten: er is altijd wel een wandsysteem dat bij jouw interieur past. Hierdoor houd je een stuk meer ruimte over. Kies dus voor verticale lijnen. Brede meubels laten een woonkamer kleiner en lager lijken, verticale dunne lijnen doen het omgekeerde. Gordijnen van plafond tot vloer doen het ook goed.

Tip 3: Lichte kleuren

Gebruik lichte kleuren voor muren, meubels en raambekleding. Dit creëert een gevoel van ruimte en reflecteert meer licht, waardoor de kamer optisch groter lijkt. Ga bijvoorbeeld voor zachtgrijs of een beige kleur. Hiermee geef je de ruimte sfeer, zonder deze kleiner te laten lijken. Gebruik lichte gordijnen of jaloezieën om natuurlijk licht binnen te laten en de ruimte luchtig te houden.

Tip 4: Pas optische trucs toe

Door een grote spiegel of combinatie van kleine spiegels in je woonkamer te plaatsen, geef je de ruimte dubbel weer. Spiegels zijn daarom de meest simpele manier om een kleine woonkamer optisch groter te laten lijken. Spiegels kunnen de illusie van diepte en ruimte creëren, en ze weerkaatsen ook licht om de kamer helderder te maken. Kies voor spiegels met een smalle lijst of zonder een lijst. De ultieme tip: gebruik een spiegelkast. Hierdoor creëer je optisch meer ruimte en heb je tegelijkertijd ook extra opbergruimte.

Tip 5: Opbergruimte is essentieel

Bij het inrichten van een kleine woonkamer is het kiezen van goede opbergmogelijkheden essentieel. Een rommelige ruimte oogt al snel klein. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Kies bij voorkeur een kast met deuren, zodat je minder mooie spullen uit het zicht kunt opbergen. 

Tip 6: Kies multifunctionele meubels

Multifunctioneel is het codewoord! Richt jouw kleine woonkamer in met meubels die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een tv-meubel met extra opbergruimte of een salontafel met opbergvakken. Je hebt zelfs banken met opbergruimte onder de zitting, ideaal om kussens en plaids in te bewaren.

Tip 7: Richt je woonkamer groots in

Misschien heb je de neiging om voor kleine meubels te kiezen, maar soms kun je beter voor een paar grote meubels gaan. Je interieur oogt hierdoor rustiger en ruimer. Dit geldt vooral vaak voor de bank. Kies wel voor luchtige meubels, zoals een bank op smalle, hoge pootjes met een strak design.

Inrichten kleine woonkamer – efficiëntie is key

Onthoud dat de sleutel tot het inrichten van een kleine woonkamer draait om slimme keuzes maken en de ruimte efficiënt gebruiken zonder overbelasting. Kies voor slimme opbergruimte, lichte kleuren en multifunctionele meubels. Hiermee kun je een kleine woonkamer transformeren tot een functionele en gezellige ruimte.