10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Modern interieur: Van glas en staal tot natuurlijke elementen

Modern interieur: Van glas en staal tot natuurlijke elementen

Wat is een moderne interieurstijl?

De moderne woonstijl is enorm divers. We zien de moderne touch terugkomen in een basic, minimalistisch, Scandinavisch en industrieel interieur. Maar wat houdt die moderne stijl precies in?

  • Minimalisme – weinig accessoires en de nadruk ligt op functionaliteit
  • Neutrale kleuren – denk aan zwart en wit. Verderop lees je meer over mooie moderne kleurencombinaties;
  • Open ruimtes – modern design streeft naar open en luchtige ruimtes. Grote ramen en open plattegronden worden vaak gebruikt om natuurlijk licht te maximaliseren en de grenzen tussen binnen en buiten te vervagen.

Welk soort meubels passen in een modern interieur?

Bij een modern interieur draait alles om functionaliteit zonder concessies te doen aan esthetiek. Meubels hebben vaak strakke lijnen, rechte vormen en een eenvoudig ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan strakke, rechte banken, slanke eettafels en stoelen met een focus op comfort en praktisch gebruiken. Maar ook eettafel die kan worden uitgebreid voor een groter gezelschap is iets wat precies past bij een moderne woonstijl. Meubels die in een modern interieur voorkomen zijn bijna altijd gemaakt van hoogwaardig materiaal om een tijdloze uitstraling te creëren.

Kleurenpalet

Het kleurenpalet voor een modern interieur is vrij neutraal; wit, zwart, grijstinten en aardetinten. Combineer licht en donker voor een mooi contrast. Zo bestaat een modern kleurenpalet bijvoorbeeld uit donkergrijs en lichtgrijze schakeringen. Wil je je interieur een iets speelsere look geven? Voeg dan een enkele accentkleur toe.

Materialen mix

Materialen zoals glas, staal, beton en hout worden vaak gebruikt. Glas en staal zorgen voor een gevoel van lichtheid en transparantie, terwijl hout warmte en textuur toevoegt.

Glas en staal zijn veelvoorkomende materialen in modern interieur. Ze weerspiegelen de kenmerkende eigenschappen van de stijl: helderheid, openheid en eenvoud. Glas wordt vaak gebruikt voor grote ramen, glazen wanden en zelfs glazen vloeren, waardoor natuurlijk licht de ruimte kan overspoelen en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Staal wordt gebruikt voor strakke, slanke meubels, trappen, en architecturale elementen zoals balustrades en plafondbalken. De combinatie van glas en staal creëert een gevoel van ruimtelijkheid en lichtheid, waardoor een interieur een moderne, futuristische uitstraling krijgt.

Hoewel glas, staal en minimalisme de kern vormen van de moderne interieurstijl, wordt de strakke uitstraling vaak verzacht door het gebruik van natuurlijke elementen. Hout is een materiaal dat veel wordt gebruikt om warmte en textuur toe te voegen aan moderne interieurs. Houten vloeren, wandpanelen en meubels brengen een gevoel van gezelligheid en verbinding met de natuurlijke wereld. Planten en groen worden ook vaak gebruikt om leven en kleur in de ruimte te brengen, waardoor een harmonieuze balans ontstaat tussen de harde materialen en de organische elementen.

Accessoires – less is more

Zorgvuldig gekozen decoratie brengt gezelligheid in je moderne interieur. Less is more. Vooral unieke kunstwerken doen het goed in moderne interieurs. Dit voegt visuele interesse toe aan een overwegend minimalistisch palet.

Maar ook vloerkleden, gordijnen, kussens en plaids die niet te veel op de voorgrond treden maar wel zorgen voor een flinke dosis zachtheid en warmte. Style een aantal groene planten in moderne plantenpotten voor een levendige sfeer.

Technologie is key

Moderne interieurs kunnen naadloos geïntegreerde technologische functies bevatten, zoals slimme verlichtingssystemen, audiovisuele apparatuur en home automation. Geïntegreerde audio- en videosystemen, verborgen stopcontacten en draadloze oplaadstations zijn slechts enkele voorbeelden van hoe technologie wordt opgenomen in het ontwerp zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.

Hoe richt je de verschillende woonruimtes in?

Woonkamer: Heldere kleuren die worden gecombineerd met contrastrijke kleuren of zwarte accenten geven je moderne woonkamer een stijlvolle uitstraling. Een absolute must-have is een strakke maar gezellige bank en een stijlvolle fauteuil.

Slaapkamer: Een moderne slaapkamer is ook heel knus. Hier zijn decoratieve kussens, wollen plaids en een moderne sprei op het bed prachtige blikvangers die de strakke stijl zachtheid kunnen geven.

Werkkamer: Voor een moderne werkplek kies je voor een strak zwart bureau. Ook de bureaustoel is functioneel en modern. Zorg hier voor genoeg bergruimte zodat de ruimte opgeruimd blijft.

Eetkamer en keuken: Strakke wandkastjes in het wit, een lichte vloer en items van RVS zorgen voor een moderne look in de keuken. In een moderne eetkamer kies je voor een grote tafel met comfortabele stoelen. De hanglamp boven de eettafel is strak, maar mag best een beetje opvallen.

Modern interieur – veelzijdig & tijdloos

Een modern interieur is ontzettend veelzijdig en verandert voortdurend, maar blijft trouw aan zijn basisprincipes van minimalisme, functionaliteit en het gebruik van diverse materialen. Van glas en staal tot natuurlijke elementen, dit samenspel van contrasten en complementaire elementen resulteert in een interieur dat tijdloos, stijlvol en uitnodigend is.