10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Trendalert: Sidetable achter de bank

Trendalert: Sidetable achter de bank

Haal de bank van de muur

Meestal zetten we de bank strak tegen de muur. In een kleine ruimte klinkt dat logisch maar door de bank juist van de muur te halen maak je de woonkamer optisch groter. Ook oogt het een stuk luchtiger en straalt het luxe uit.

Waarom een sidetable achter de bank?

Misschien vraag je je af: waarom een plaats je sidetable achter de bank? Dat leggen we graag uit. De ruimte achter de bank die overblijft wanneer je de bank van de muur haalt, biedt extra mogelijkheden. Door hier een sidetable te plaatsen benut je deze ruimte op de juist manier. Het biedt extra opbergruimte voor je plaids, afstandsbedieningen, opladers, tijdschriften en kussens. Je kunt woonaccessoires etaleren, je kunt je kopje koffie of thee hierop zetten terwijl je lekker op de bank ligt en met een lange smalle sidetable achter de bank kun je op een creatieve en praktische manier een handige thuiswerkplek creëren.

Sidetable als roomdivider

Als je bank middenin een grote ruimte staat dan kan de sidetable juist goed functioneren als ruimteverdeler en overgangselement. In open indelingen kan een sidetable dienen als een subtiele ruimteverdeler tussen verschillende functionele zones, zoals de woonkamer en eetkamer. Hierdoor ontstaat een gevoel van scheiding zonder dat de ruimte volledig wordt afgesloten. Ook kan een sidetable helpen om een soepele overgang te creëren tussen de bank en andere meubelstukken in de ruimte. Hierdoor ontstaat een gevoel van harmonie en verbinding tussen verschillende elementen in je interieur.

Stylingtips sidetable achter de bank

De belangrijkste tip bij het stylen van een sidetable is om met verschillende hoogtes, vormen en materialen te werken. Zo creëer je diepte en dynamiek in het interieur.

Andere tips voor het stylen van de sidetable achter je bank zijn:

  • Zet voorwerken met verschillende hoogtes bij elkaar. Gebruik bijvoorbeeld een hoge vaas met een droogboeket als startpunt. Vul aan met een kandelaar (middel) en fotolijstje (laag). Ook met op elkaar gestapelde magazines en boeken creëer je hoogte verschil.
  • Werk met oneven aantallen accessoires, dat houdt het speels en gezellig en zo voorkom je dat het een statisch geheel wordt.
  • Plaats verschillende materialen bij elkaar. Denk aan een houten ornament en een zwart metalen kandelaar.
  • Om rust te bewaren in de styling, kun je met kleurgroepen werken. Pas het welbekende ton sur ton toe en kies accessoires in lichte en donkere tinten van dezelfde kleur. Of breng spanning aan en kies drie verschillende kleuren. Let er natuurlijk wel op dat kleuren bij de rest van je interieur passen.
  • Wissel af in vormen. Een ronde mand, rechthoekig schilderij en organische kandelaar vormen een speels geheel.

Kies jouw favoriete sidetable

Sidetables zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en maten, waardoor je altijd de perfecte sidetable kunt vinden die past bij jouw interieurstijl. Of je nu houdt van een moderne, minimalistische look of een meer klassiek ontwerp, er is voor elk wat wils. Van hout tot metaal en van glas tot beton.

Het plaatsen van een sidetable achter de bank biedt zowel praktische als esthetische voordelen die bijdragen aan een georganiseerde, comfortabele en stijlvolle leefruimte.