10% KORTING OP ALLES!*

10KORTING

Geldig t/m 21 juli. M.u.v. partneraanbod

Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Wat is de ideale zithoogte van een barkruk aan kookeiland of bartafel?

Wat is de ideale zithoogte van een barkruk aan kookeiland of bartafel?

De ideale hoogte van jouw barkruk

Weet je niet precies welke hoogte barkruk aan jouw kookeiland of bartafel past? Dat begrijpen wij heel goed! Daarom leggen wij, van Dimehouse, je in deze blog precies uit hoe je de juiste hoogte barkruk vindt voor het comfortabel uren lang tafelen!

Meten is weten

De barkruk hoogte wordt bepaald door 3 factoren:

  1. Meet de hoogte tot de bovenkant van het blad
  2. Haal van deze hoogte 30 cm af
  3. Bekijk de zithoogte barkruk


Voorbeeld: Je meet vanaf de grond tot de bovenkant van het keukenblad of bartafel blad 120 cm. Hier haal je 30 cm vanaf. 120 cm - 30 cm = 90 cm. De ideale zithoogte van jouw barkruk is dus minimaal 90 cm. Wil je het nou echt helemaal goed doen? Dan is de meest optimale afstand tussen de hoogte van de zitting en de bovenkant van het blad 27 á 28 cm.

Jouw zoektocht, naar barkrukken voor aan jouw kookeiland of bar, gaat dus in dit voorbeeld beginnen met het filteren van minimale barkruk zithoogte 90 cm.

LET OP! Heb jij een dik tafelblad? Check dan altijd even of er bij het zitten minimaal 10 cm tussen de bovenkant van de knie en de onderkant van het blad over is. 

Vaste of verstelbare barkruk?

Ook in ons assortiment zijn er verschillende industriële barkrukken te verkrijgen, die je kunt combineren met een industriële bartafel. Een verschil tussen de barkrukken is dat ze verstelbaar in hoogte zijn of vast. Beide soorten barstoelen hebben zo hun voor- en nadelen. 

Zit je met personen van verschillende lengtes aan tafel? Dan is een verstelbare barkruk misschien wel iets voor jullie. Vaak zijn deze barkrukken tot 20 cm in hoogte verstelbaar. Hierdoor kan ieder persoon erg comfortabel zitten. 

Vanuit daar komen we meteen bij de niet verstelbare barkrukken. Deze barkrukken ondergaan een mindere vorm van slijtage doordat deze geen gasveer hebben en niet continue in hoogte worden versteld. Ook zijn vaste barkrukken over het algemeen iets stabieler doordat ze op 4 poten staan. Vooral in gezinnen met jonge kinderen kan dit een overweging zijn om voor een vaste barkruk te gaan.                  

 

Welke barkruk kies jij?

Zie jij nou nog steeds door de bomen het bos niet meer? Stuur dan gerust een mailtje naar klantenservice@dimehouse.nl. Wij helpen je graag verder met het vinden van geschikte barkrukken!