Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Hier let je op tijdens de aanschaf van horecameubilair

Hier let je op tijdens de aanschaf van horecameubilair

Maak een plan voor de inrichting

Voordat je begint met het aanschaffen van horecameubilair is het handig om eerst voor ogen te hebben wat je allemaal nodig hebt. Kijk naar hoeveel gasten jij wilt gaan ontvangen en kijk dan ook hoeveel tafels en stoelen je dan nodig hebt. Het is ook belangrijk om hierin afwisseling te kunnen bieden voor gezelschappen. Denk hierbij aan paar tafels voor families en een paar tafels voor stellen of voor een groep vrienden. Elk van deze groepen heeft andere voorkeuren van tafels. Ook kun je met een vloerplan looproutes uitstippelen om te zien of het niet té vol wordt. Houd in elk geval de wensen van jouw gasten in gedachten. Let hier op zowel stijl als functionaliteit.

 

Bepaal jouw stijl

Nu je voor ogen hebt wat de inrichting ongeveer zal worden, is het belangrijk om de stijl te kiezen van jouw onderneming. Als je een bar wilt inrichten, vergt dat een hele andere aanpak dan een chic restaurant. Je kunt hiervoor overal inspiratie voor op doen bij concurrenten of op internet. Natuurlijk kun je ook het gesprek aan gaan en vragen wat mensen graag terug zouden willen zien in jouw horecazaak. Ook raden wij je aan om een moodboard te maken. Met dit bord kun je van te voren al een beetje bepalen wat wel of niet past in jouw onderneming. Combineer stijlen en kleuren met elkaar en kies de stijl dat bij jou en je onderneming past.  

 

          

 

Denk aan de verlichting

Iets wat ook belangrijk is om op te letten, is de verlichting. Verlichting in jouw horecazaak kan de sfeer helemaal compleet maken, maar ook breken. Let er goed op dat je niet te felle lampen of juist te donkere lampen ophangt. Er moet een goede balans zijn tussen functionele verlichting en sfeerverlichting. Een paar prachtige hanglampen doen vaak wonderen. Ook is de de uitstraling van jouw lampen van belang. Beschik je over een chic restaurant? Maak dan gebruik van glazen hanglampen. Beschik jij over een stoere kroeg? Een stoere lamp gemaakt van metaal en hout past hier perfect! Lampen in jouw horecaonderneming zijn essentieel om het plaatje compleet te maken!

 

Meubels voor in jouw horecagelegenheid

Voor veel mensen is comfort erg belangrijk in de horeca; mensen willen graag comfortabel zitten wanneer zij uit zijn. Comfortabele horeca stoelen plaatsen in jouw horecazaak is dan ook zeer gewenst! Heb je veel ruimte? Kies dan voor eetkamerstoelen met arm. Beschik je over minder ruimte? Eetkamerstoelen zonder arm bieden uitkomst! Ook is een ronde tafel ideaal. Zo kan iedereen gemakkelijk gesprekken voeren met elkaar. Het is ook mogelijk om verschil in hoogte aan te brengen in de horecazaak. Dit doe je gemakkelijk door bartafels met barkrukken in de horecagelegenheid te plaatsen. Dit zorgt voor een bijzondere dynamiek in je restaurant of café!

Biedt jouw horecagelegenheid de mogelijkheid om relaxhoekjes te creëren? Misschien is er wel ruimte voor een comfortabele bank of fauteuil waar men in kan relaxen. Je kan dit hoekje helemaal afmaken door een vloerkleed en een leuke salontafel toe te voegen. Ook zijn kleine bijzettafeltjes altijd handig! Zo kan de klant gemakkelijk zijn of haar drankje kwijt! Natuurlijk is ook hier de verlichting van belang; een stijlvolle vloerlamp doet wonderen! Heb je nog ruimte over? Een boekenkast gevuld met boeken is ook altijd een goed idee!

 

           

 

Welke materialen voor meubels moet ik kiezen?  

Het is belangrijk om voor duurzame meubels te kiezen. Dit is niet alleen waardevol voor jou zelf, maar ook voor de planeet! Meubilair dat langer meegaat heeft vele voordelen. Ook raden wij aan om voor gemakkelijk te onderhouden meubels te kiezen. Hoe makkelijker de meubels schoon te maken zijn, des te beter het eruit blijft zien over de jaren. Wij raden je aan om te kiezen voor mangohouten tafels en voor eetkamerstoelen van PU kunstleer of velvet. Deze materialen zijn gemakkelijk in onderhoud en zeer horeca proof!

 

Verlies het budget niet uit het oog

Natuurlijk is het van belang om het budget in de gaten te houden bij het aanschaffen van horecameubilair. Designermeubels en op maat gemaakte meubels zien er heel leuk uit, maar hier zit vaak ook een fors prijskaartje aan. Zoek de balans op tussen jouw stijl, comfort, prijs en kwaliteit. Het meubilair moet jouw uitstraling matchen en moet natuurlijk binnen het budget vallen. In ons assortiment vind je vele meubels welke uitstekend kunnen dienen als horecameubilair!

 

 

Meer tips ontvangen?

Hopelijk heeft Dimehouse je een eindje op weg geholpen bij het aanschaffen van horecameubilair. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd onze klantenservice bellen voor advies! En wil je in de toekomst updates ontvangen over de laatste trends en de beste deals? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief onderaan de pagina. Wij zijn erg benieuwd welk horecameubilair jij aan gaat schaffen!