Achteraf betalen mogelijk

Gratis thuisbezorgd v.a. 50,-

Gratis retourneren

Wat is mangohout?

Wat is mangohout?

Het in Nederland enorm populaire Mangohout is een soort die sterk en duurzaam is. Het is afkomstig van de mango fruitboom. Deze boom groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië en Australië. In India staat de mangovrucht voor welvaart, luxe en rijkdom. De meeste mangohouten meubels die naar Nederland worden verscheept komen uit India.

Mangohout heeft in de basis een warme kleur, maar door de kleurschakeringen in het hout kunnen er afwijkingen zijn. Dit hoort bij het type hout, en is dus geen afwijking aan het product dat je eventueel wilt bestellen. Het is ook mogelijk dat er een gele gloed over het blad zit. Ook dit hoor bij het product. Het geeft meubels een robuuste en sierlijke uitstraling. Daarnaast is elk meubel uniek! 

Boomgroei en -kap

Mangobomen groeien goed in een tropisch en subtropisch klimaat met vochtige, hete zomers en koele, droge, vorstvrije winters. Een mangoboom groeit vrij snel. In deze korte periode kan de boom tot liefst 40 meter hoog groeien. De stam kan uitgroeien tot 3 tot 5 meter omtrek. De fruitproductie is in deze eerste periode goed. Naarmate de boom ouder wordt, gaat ook de fruitproductie achteruit. Daarom wordt deze boom op de mangoplantages economisch minder waard. De oplossing voor mangoboeren is dan: kappen en opnieuw planten. Door deze manier van werken is het hout van de mangoboom duurzaam te noemen. Er wordt namelijk niet zomaar bos gekapt. Het hout krijgt na zijn leven als voedselproducent een tweede leven als meubel.

Mangoboom

Onderhoud

Hoe moet je mangohout onderhouden? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. In principe zijn alle meubels die Dimehouse van mangohout verkoopt behandeld tegen vocht en vlekken. Deze producten behoeven weinig onderhoud. Wil je het meubel toch behandelen? Dan hebben wij daar speciale hout care kits voor. Andere bekende en veelgebruikte mogelijkheden zijn: bijenwas of transparante (of naar wens andere) lak. Bijenwas is een natuurlijk product zonder chemische stoffen. Hou er rekening mee dat je mangohouten product iets donkerder kan worden. De nerven worden met bijenwas iets meer zichtbaar, en het hout gaat iets meer glanzen. Een houten meubel gaat wel 'leven' met bijenwas. Een transparante matte blanke lak is een andere optie. Hiermee lak je een harde laag op het meubel, waardoor het meubel niet gaat 'leven'.

Waarom Mangohouten producten kopen?

  • Mangohout heeft een robuust uiterlijk. Het past perfect bij hedendaagse industriële vintage meubels.
  • Mangohout wordt op een duurzame manier gebruikt. Koop groen!
  • Mangohout is zeer betaalbaar. Betaal daarom altijd de beste prijs voor massief hout.

Dimehouse biedt de volgende meubels van mangohout aan: